Elkészült munkáim

2007. szeptember 14., péntek

Első lépés horgolásügyileg....

Annyi szép horgolt dolgot láttam a blogotokon, hogy kedvet kaptam a horgoláshoz. Csak egy baj van, hogy nem tudok. :))
Ma megtettem az első lépést, elmentem az itteni könyvesboltba és megrendeltem "A horgolás bibliája" c. könyvet, (+ a kötés és hímzés bibliáját is). Remélem abban jól le vannak írva az alapok, mert a környezetemben nincs senki, akitől megtanulhatnék horgolni. :(

A boltban voltak régi könyvek is, vettem is kettőt (a régebbi 1957-es).
Hááááát nem tűnik túl egyszerűnek az ezekben leírtak alapján a horgolás. :( De nem adom fel.
Következő lépésként horgoló tű(ke)t és fonalat kell beszereznem. Csak sajnos nem tudom milyen kell (milyen méretű horgolótű, stb...). Tudnátok segíteni, hogy milyet lenne érdemes beszereznem, egy kezdőnek? Nagyon megköszönném.

10 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia!
Én az első munkáimat vastagabb régi cérnával készítettem. :) Az első kisterítőimet a Nagy Burda Könyvből csináltam, abban egyszerű, kezdők számára is hamar elkészíthető minták vannak. (fénymásolni tudok, ha küldesz címet)
Sok sikert hozzá,
Ditti

Ami írta...

Petra, a horgolás bibliájában nagyon szépen benne vannak az alapok! Menni fog! Ha mégsem, szólj, segítünk!

paradipe írta...

Köszi szépen! Nagyon aranyos(ak) vagy(tok)!
A könyv sajna még nem érkezett meg, még úton van! Az is benne van a könyvben, hogy milyen fonalat és milyen méretű horgolótűt kell használni? Mert addig akkor nem szerzem be, (hátha nem jót választanék)! :)

Névtelen írta...

Szia!
Nekem a néni, aki megtanított horgolni, azt mondta, kezdésnek 1,5 ös horgolótűt, és 20-as fonalat vegyek. Eddig bevált. Jó minták vannak a filéhorgolás című újságban, újságosnál kapható, kb, 600 ft. Én ebből gyakorolok.

paradipe írta...

Claudius! A néni biztos profi horgolásban, úgyhogy megfogadom a tanácsaidat és az újságot is megnézem. :) Remélem lehet kapni itt is ilyen újságot! És azt is remélem, hogy leszek olyan ügyes mint te!
Nagyon szép lett az első terítőcskéd! :)
Azóta nem kezdtél bele másikba? Majd mutizd ám!

Köszi szépen a segítséged!

Szihaj írta...

A Horgolt asztalnemű nekem is van, tényleg nem túl egyszerűek benne a leírások, meg valahogy furik a rajzok is. Szerintem ne ebből tanulj, még sokszor én is küzdök vele, pedig gyerekkorom óta horgolok. Várd meg a Horgolás bibliáját, abban jól le vannak írva az alapok. Ja, és én is 20-as horgolót, vagy Piroskát (ez is kb uolyan vastag, csak olcsóbb) ajánlok neked elsőre.
Jó munkát/tanulást! :)

paradipe írta...

Fúúúú, hát akkor jól beleválasztottam! :)
Ezek után már nagyon kíváncsi vagyok a Horgolás bibliájára, jó lenne ha még ezen a héten megjönne!
Nagyon szépen köszönöm a tippeket! :)

szazu írta...

Szerintem is nagyon jó a Filéhorgolás című újság, vannak benne kezdőknek minták, érdemes azokkal kezdeni! Sok sikert és ha kérdésed van, írj!

Névtelen írta...

Valóban a régi kiadványok mind arra alapoznak, hogy aki kézbe veszi már tud horgolni. De nekeseredj el, később igenis hasznos lehet. Pl. klöpli horgolás csak ezekben van leírva és egész jól ki lehet igazodni rajta, ha már párszor átolvastad kiguvadt szemekkel, hogy: Mi van? :o)))
Legegyszerűbb a recehorgolás. Szerintem.

Névtelen írta...

mit kerestem, koszonom

Lily angel